Publicidad
LLEIDA, 11 de Septiembre de 2005
Soleado Soleado
La Mañana
Publicidad

Patronat de Turisme
Viu l'estiu

Noticias
Portada
Lleida
Comarcas
Sociedad
Economía
Deportes
Cultura
Espectáculos
Política
Internacional
Edición impresa
Opinión
Editorial
La Punxa
Humor
By Balasch
Marçal
Pep Monyarch
Lo Pixador
Ediciones locales
El Pla d'Urgell
La Franja de Ponent
La Noguera
Suplementos
Revista
Tot motor
El futur
Ateneu
Servicios
Agenda
Clasificados
Tienda
Teléfonos de interés
Sugerencias
Envíe su opinión Enviar correo
Álbum
Álbum de fotografía
 
La Revista de La Mañana
Ramon Monfà: Enganxat als escacs

Mollerussa - Lourdes Cardona  2005-09-11

(Anna Bresolí)
Quan en Ramon Monfà, l’actual sotscampió provincial d’escacs, va descobrir aquest joc –als catorze anys– s’ho prenia com si jugués al parxís. Però ben aviat, aquest mollerussenc va adonar-se de l’abast d’aquest passatemps d’estratègia “gràcies a un llibre que em van regalar per sant Jordi”. Aquest regal li va permetre que dos anys després d’asseure’s per primer cop davant d’un tauler fes seu el títol de millor jugador de Mollerussa.��

Patronat de Turisme
Des d’aleshores ja han passat vint-i-cinc anys. Ara bé, el temps no ha erosionat pas l’amor que en Ramon professa pels escacs, sinó al contrari. Tot i així, la via professional que ha escollit aquest jugador del Club Vilanovenc no li deixa gaire temps per participar en els campionats que es disputen arreu. És aquesta manca d’hores per entrenar-se el que ha conduït en Monfà a elaborar una pàgina web única al ciberespai. I és que des de finals de maig els amants d’aquesta disciplina poden consultar la web www.bidmonfa.com, on hi trobaran una base de dades de jugadors –que inclou des de les grans estrelles mundials als jugadors de les nostres contrades–, els resultats de tots els campionats disputats fins ara o informació sobre els propers encontres. Alhora, tothom qui vulgui provar sort amb les blanques o les negres té la possibilitat d’aprendre’n en aquesta adreça web, així com de plantejar els dubtes que l’assetgin enmig d’una partida.
“M’agradaven massa els escacs per abandonar-los. Així que, aprofitant les possibilitats d’internet, vaig agafar empenta per reproduir en una web l’historial de Lleida”, explica Monfà. Un cop assolit el repte inicial, el fill del conegut autor cinematogràfic del Pla d’Urgell va prosseguir amb aquesta tasca de compilació d’informació sobre escacs.
El seu objectiu no era altre que assegurar-se la seva dosi diària d’escacs –ja que al llarg de més de dos anys ha desenvolupat i, avui dia, continua actualitzant la pàgina cada nit– i evitar fer escac i mat amb la seva passió.
��


Publicidad
Patronat de Promoció Econòmica